Bergslagsleden

Idag har jag varit och gått en etapp på Bergslagsleden. Vi startade vid Olovssjön och stannade i Stjernfors. Detta är en årlig tradition på mitt jobb och något som alla barn här omkring gör. Jag har också gått några etapper när jag gick i skolan. Vi hade verkligen tur med vädret då solen sken hela tiden, det var vindstilla och helt underbart!
När vi hade kommit en bra bit var det rast uppe på utsikten med en strålande vy över Ljusnarn. Jag fick sällskap av några underbara människor och det var en mycket trevlig promenad.
Min matsäck bestod av en risifrutti (äpple och kanel) och två mackor med köttbullar på. Sen hade jag så klart lite fika bröd också! Men jag orkade inte allt. Jag har en förmåga att ha med för mycket matsäck, men då slipper man i alla fall vara hungrig. Jag kunde ha haft lite mer dricka kanske, för när vi var framme hade jag en liten begynnande huvudvärk. Inget farligt och det blev bättre med lite dricka!

Efter att vi gått färdigt körde min mor mig tillbaka mig till Olovssjön och vi skulle hämta min bil. Men När vi väl var där så satt vi bara vid vindskyddet en stund och tittade på några änder som simmade omkring. Tog en kaffeslurk som jag hade kvar av matsäcken och en bulle. Vi njöt båda av tystnaden och lugnet. Vi satt där en lång stund och bara njöt.
Men sen var det dax att komma tillbaka till verkligheten efter en lång dag i naturen. Nu ska vi strax åka till Bygglagret och köpa lite saker till köket. Så vi kan komma igång med rusten igen.

Men det märks att vi varit ute hela dagen i alla fall för jag har fått päronprickar i hela ansiktet igen! Jag ser nästan ut som på sommaren!
Men som sagt, nu är det dax att åka!!

Här är mitt promenadsällskap, bästaste E!!


"JAG ÄR FRI!!"



Det ropade inte den lilla kycklingen i dag när han fick komma ut ur kycklingrummet för första gången i sitt liv!
Allt började med att vi fick mota ut honom tillsammans med hans två mammor men han fick bara panik och sprang in och gömde sig i sitt rede igen. Men efter en stund jagande så lyckades vi då jaga ut honom igen och fort stänga dörren bakom honom. 
Han pep och pep som om han satt i kläm hela tiden men mammorna följde tålmodigt med honom runt utanför dörren. Sedan tog de med sin kyckling på en promenad till sin favoritplats gödselstacken där de genast började sprätta omkring med spån och gödsel. Jag tror inte att höns egentligen har någon speciell anledning till att de sprätter. De bara sprattlar lite med benen först och höder och sen åt vänster. Sen vrider de lite på sig och börjar om. De tittar inte ens på sprättgropen. 
Tuppen han var allt lite intresserad av kycklingen. Först smög han lite bakom kycklingen och kikade lite på honom men sen tappade han intresset helt och började istället dansa för en av hönsmammorna. Det såg ut som en blandning mellan tarantelle och bugg. Hönan var inte så vidare värst imponerad och upplyste honom om danskursen som anordnas varje torsdag nere i folkets hus. Tuppen blev besviken och gick vidare till sin gamla flamma!
Men nu är han i alla fall fri som en fågel / kyckling!



Skogens guld




Tur att man har så snälla jobbarkompisar som offrar en hel eftermiddag på att plocka svamp till mig! Jag gillar att plocka svamp men känner att jag aldrig har tid! Då är det ju helt perfekt att andra kan plocka svampen åt mig, så kan jag ägna min tid åt att rida eller pyssla i stallet.
Det tog ungefär en timme att rensa alla svamparna. Det var tre olika sorter; trattkantareller, gula kantareller och tre stycken taggsvampar.
Imorgon blir det nog vitlöksbröd med smörstekta kantareller! Det är så himla gott, riktigt gourmetaktigt!
Nu ska jag gå och sova efter en lång dag med jobb och sen stallarbete innan det blev en kaffe i soffan hemma hos P. Hon börjar få riktigt fint hemma hos sig nu! Hon kommer verkligen i ordning efter flytten.
Sen hem och ta hand om svamparna. Nu har vi så vi klarar oss hela året. Skönt!

Tack och god natt!! 

Lillebror på pyjamasparty i skogen


Marknad och höststorm!

Nu är årets stora helg här! Helgen vi alla väntat på... ja nästan alla i alla fall. Jag har längtat lääänge, det är nästan så man längtar lite på sommarn med. Just nu är Kopparbergs Marknad 2010 i full gång!! Det börjar så smått redan på fredagen sen håller det igång till söndag eftermiddag.
Igår var det ett riktigt dåligt väder men det var många handlingssugna som trotsade vädergudarna och jag är helt säker på att alla som sålde paraplyer och regnjackor tjänade en liten slant igår! Jag köpte ett paraply jag med, ett sånt som går ner i väskan när det är ihopfällt!
Det blev även en liten sockerråtta som ska bo i sockerskålen, det är P som alltid haft en sån och jag har suktat efter en liknande hur länge som helst! Jag vet att det är fult att härmas men jag kunde verkligen inte låta bli!
Sen handlade jag mest skräp!
Men en sak som gör att marknaden blir lite extra rolig det är att man helt plötsligt kan äta massor med god mat som inte kan ätas här annars. Som igår åt jag indiska tre små rätter! Det kan amn inte äta här annars! Detta betyder att jag äter indisk mat en gång per år, tänk på det alla ni som bor i städer och kan äta det fyra gånger om dagen om ni vill! Men samtidigt så är det ju lite extra gott när man inte äter det så ofta! Jag längtar redan efter nästa års marknad så jag kan få indiskt igen... eller så köper jag bara en ny tallrik idag! Först ville jag ha grekiska grillspett med tzatziki men sen insåg jag att efter förra årets brosk och fettgrillspett så gör jag egna som är godare!
Eftersom det var så otroligt mycket folk hos mina föräldrar med alla syskon och deras familjer som är på besök så tog jag med mig deras hund hit till skogen. Han är ju van vid mamma och pappa som inte gör så mycket väsen av sig! Hunden är ju som en liten pensionär och brukar ligga på rygg i soffan och snarka. Han kröp omkring efter väggarna och såg livrädd ut. Då bestämde jag mig för att det är ganska lugnt i skogen också. Så nu har han legat på rygg i min soffa och snarkat istället. M är inte så imponerad över att han ligger i sofforna men jag anser att det bara är att tvätta dem när han åker hem. Klart hunden (lillebror) ska känna sig trygg!

Nämnde jag också att höststormarna kommit till församlingen! Det blåser så träden liknar pilbågar! Undrar om man kommer få se några hattar och tupéer komma flygande idag? Bara dom inte träffar mig, usch va äckligt.
"Titta mamma, farbrorns hår kan flyga!"

familjesamling

Nu är det dax för en uppdatering igen.
Det var egentligen dax för det de senaste dagarna men jag har tro det eller ej sovit över min bloggtid!
Jag har gått upp på morgonen åkt till jobbet (tack T och pappa för skjutsen) sen har jag kommit hem från jobbet (tack pappa och P för skjutsen). När jag kommit hem så har jag sadlat och ridit en sväng med P. Efter det har jag gått in och lagat mat och avslutat det hela med att när sista tuggan var klar somnat i soffan och sovit till 00:15!!
KUL eller NOT!!
Men så har dagarna sett ut, igår slutade jag tidigt och jag och P var ute på en ridtur med Birk och Trolla. Hur mysit som helst. Sen var ju C och S där! S red på Zeptember med hans nya westernsadel! Han hade tydligen varit hur gullig som helst!! Men telefonen låg kvar i bilen så C kunde inte ta några bilder! Synd, men det blir fler gånger!
I helgen är det Kopparbergs Marknad!! Det är en stor tillställning i en så liten by som denna. Då kommer det folk från hela Sverige och vi i familjen har besök både från Västkusten och den stora hufvudstaden! Ikväll kommer hela syskonskaran på fem barn att vara samlade tillsammans med deras respektive och barn! Vi har fått pytsat ut dem lite här och var i byn med omnäjd!
Nu hoppas vi bara på fint väder i helgen så man slipper få massa paraplyspetsar i ögonen!!
Igår snickrade M lite i stallet till sina systrars hästar. Men vi upptäckte att en uppsättning gånghjärn var på tok för små och klena! Det måste vi nog fixa nya innan Lukas manglar sig igenom där! Birk hade nog kunnat haft de gånghjärnen men inte Lukas!
Just ja, på tal om hästar! Ikväll ska alla hästarna sova sin första natt i stallet efter sommarn! Birk har demonstrerat att det var dax att gå inför två veckor sen. Han har stått vid grinden och vägrat flytta på sig. Sen har han vägrat gå ur boxen på kvällen efter ridningen! Men ikväll besannas hans största önskan just nu, han ska få sova inne i sin box hela långa natten! 

Kissande bil?!

Jaha så var det dax igen, trasiga bilar börjar jag bli riktigt bra på! Den vill liksom inte riktigt hålla ihop hela tiden.
När jag åkte hem från jobbet så blev den helt plötsligt tokvarm, helt utan anledning! Den kokade inte eller så men den blev varm liksom. Fortsatte åka och tänkte att när den närmar sig rött lite mer då får jag svänga åt sidan. Men det gick riktigt bra. Men däremot gick det inte riktigt lika bra när jag kom hem och parkerade på infarten. När jag öppnade bildörren hörde jag ett välbekant kluckande och fräsande. "Men va 17, så varm va ju inte bilen så den ska koka!!" Sen kom det en mindre flodvåg farandes ut från bilens underrede. "Hoppsan, här kunde inte bilen hålla sig längre!"
Skyndade mig in till M som tittade på mig som om jag just dragit ett riktigt dåligt skämt! Sen gick han ut och tittade på åbäket på gården, gick in igen och började äta mat. Men under hela den här tiden som passerade så svor han alla svordomar och svavelosande ramsor han kunde komma på. Det var bara att gilla läget och tyst lyssna.
Sen tog han och fyllde på vatten i bilen igen och körde ner till garaget (4km nerförsbacke) och konstaterade att en packning i vattenpumpen hade gått sönder. Inget dyrt fel men man måste få tag på grejer!
Ringde till kära far som får agera taxi imorrn till jobbet. Det är ju helt okej! Han skrattade bara när jag ringde, han börjar väl bli van att köra på mig när  bilen är trasig.
Hem tror jag att jag ska snålåka med någon kollega! T ligger nog i riskzonen för att agera taxi hem!
Men det får vi se hur det blir imorrn!

Valdagen. Tänka sig....

Inledde dagen med att titta på två av mina favoritserier; Everwood och Gilmore Girls. Jag vet inte vad det är med dem men jag bara älskar att titta på dem. De är så mysiga med sin småstadsmentalitet och problem. Jag känner mig väl hemma i den miljön kanske.
Mitt i frukosten kom min syster förbi helt frivilligt. Hon fick en kopp kaffe och sen satte jag henne i arbete! Moahahaha (ondskefullt skratt). Arbetet bestod av att ösa gammalt äckligt, dammigt hö sen förra året. Det var inte mysigt alls. Dammet letade sig in i näsan och ner i halsen. Efter att ha nyst tvåhundra gånger och hostat lungorna ur kroppen så var vi äntligen klara. Under tiden var B och E på besök också. E konstaterade att vi hade "en sån där", "vad är en sån där?" undrade jag. "En trasig bil". Älskar barns uppriktighet. Det var inte bara en bil utan en TRASIG bil! E fick även köra lite traktor tillsammans med pappa B. E verkade riktigt förtjust!

Efter allt besök på gården och arbete så var det ju så klart dax för val! Höstens händelse verkar det som. Tur att det bara är vart fjärde år. Jag röstade i alla fall efter eget tycke och blandade både rött och blått! Det har jag aldrig gjort tidigare... eller ja... jag har ju bara röstat en gång tidigare men då röstade jag helt enfärgat.
Jag är inte så himla insatt heller, det är nog tyvär intresset som tryter. Jag vet att jag egentligen borde vara superinsatt, det är ju min framtid också. Men jag orkar inte sätta mig in i alla dessa urtråkiga frågor.
M bestämde dessutom att han skulle kolla på valvakan (?!) Hur gammal är han egentligen?? Jag ville kolla på Irene Huss på femman men ICKE! Det var valvakan eller inget alls i detta hushåll. Jag fladdrar lite mellan valvakan och facebook. Men det är lika mycke valvaka på facebook ju, alla pratar om det. Nu skriver jag om det också. Verkar nästan som att det är omöjligt att komma undan helt.

Jag har även lekt lite husmor idag; inledde med att koka och lägga in rödbetor och fortsatte sedan med äppelmos. Det sistnämnda blev i alla fall riktigt gott! Ser fram emot att koka gröt snart. Gröt med äppelmos, slurp!!
Innan valet åkte vi hem till min syster med lite matvaror och hon gjorde en av de godaste fiskgrytor jag ätit på flera år. Jag åt som vanligt mer än jag egentligen förtjänar! Men imorrn är det måndag igen och då ska jag som vanligt försöka hålla igen lite på sockerintaget. På tal om socker så avslutade vi middagen med Texaspecanglass. En gammal favorit när jag inte hittade den nya favoriten Rocky Road!

Nu ska jag strax borsta tänderna och entra drömmarnas värld men först ska jag äta upp popcornen som ligger i botten på skålen! Tack och hej!!


Svarta fläckar på händerna

Idag har varit en riktig fixardag. Jag inledde med en stund i soffan där jag trodde att jag skulle få lyssna till min sambos snarkningar i lugn och ro, men icke! För första gången i världshistorien hann jag bara landa i soffan så spjärnade M upp och fick för sig att det var dax att städa köket. Jag satt kvar i soffan och mornade mig lite till innan det var dax för frukost.
Mitt i debatten om homosexuella höns som adopterar kycklingar så knackade det på dörren och min syster klev in med en stor tallrik snoddas på! Smaskens, ett av mina favoritbakverk.
Efter lite kaffe och kaka knatade jag så ut i stallet och målade gallren som sattes för boxfönstren igår. Det blev riktigt snyggt och tur var väl det för det var inte speciellt snyggt innan. Mina händer är nu fulla i svarta fläckar, tur att jag inte ska ställa upp som handmodell! 
Det var riktigt skönt att grejja i stallet och göra fint så jag fortsatte med att ta bort kogrindrana som suttit kvar i stallgången. Nu är det bara sax att köpa lagerhyllor till alla tusentals hästsaker som ligger kastade överallt i brist på förvaringsutrymmen! Det är täcken och borstar och plåtter och pryttlar. Det ska bli så skönt med hyllorna! Jag riktigt längtar!
Ska strax till M´s syster M och fika, hon har nämligen fyllt hela (censur) år och det ska inte firas med dunder och brak vad det verkar. Men lite kaffe och tåra skulle vi nog kunna få i alla fall!
Vänta, jag måste ju berätta om vad som hände igår. Då var S & M här på besök men det var inte vilket besök som helst. Dom hade med sig klyftpotatis, lövbiff, sallad och två sorters såser. Sen lagade de mat till mig, M och sig själva. Det var verkligen hur gott som helst och jag åt på tok för mycket!
Efter maten kollade vi på avatar och knökade ner ostbågar och pepparchips. Hur är det möjligt? Först vräker man sig massa god mat och blir tokmätt men det finns trots allt rum kvar för snacks? Tur att jag inte är med i Seven med Brad Pitt då skulle jag bli mördad för frosseri!
Nu ska vi som sagt snart trycka tårta, inte fy skam efter så hårt arbete i stallet!


Galler för fönstren...

Idag har det varit en ganska behaglig dag. Allt började med att jag gick upp när klockan ringde. Sen var det jobb som vanligt. Jag har nu insett att jag MÅSTE köpa regnkläder till mig själv. Om jag ska jobba med det jobb jag har så kan man inte förlita sig på att solen alltid skiner, idag till exempel gjorde den det inte!
Mitt under arbetspasset öppnade sig himlen och det formligen vräkte ner! Så kan man ju bara inte ha det. Jag kurade ihop mig under ett lånat paraply (jag var för lat för att hämta mitt eget). Men jag hade i alla fall gummistövlar. Det kan jag lova; jag älskar mina gummistövlar. Jag skulle kunna knata omkring i dem för jämnan.
Sen åkte jag hem och komponerade lite veckobrev för första gången i mitt liv. Det gick helt okej, men jag känner att det kanske inte var så hiskeligt roligt att läsa, lite torrt så där. Men vill päronen ha en mer spännande läsning kan jag ju alltid rekommendera en deckare istället!
Har haft in Zebban och Birk en sväng och pysslat om dem, Z var väl lagom imponerad över att behöva lämna sin nya kärlek men Birk ville inte gå ut sen. Han är en riktig innehäst. Om inte solen skiner så står han hellre kvar i stallet. Nu står han vid grinden och surar.
Sen kom C och S på besök. Idag stog stallarbete på listan; mocka i boxarna, smörja travselen och lite sånt. Själv tog jag hjälp av M och snickrade galler till stallfönstren. Nu ska inte hästarna kunna ha sönder nå fönster i alla fall. Imorrn ska de monteras och sen ska de målas. Det hade säkert vart smartare att måla först och montera sen men jag har inte ens lyckats få gallren att passa. Det ena gallret är på tok för brett för fönstret och så kan amn ju bara inte ha det. Till slut blev jag irriterad och gav upp för idag. Mer filande, sågande och målande imorrn istället.
Har gjort en tankelista på allt som ska göras i stall och loge till helgen, det är en ganska dryg lista men det måste verkligen göras. Nu måste jag ju städa också sen P flyttade dit Trollan, hon stod med änderna i sidorna och sa: "Bara så du vet så vill jag ha ordning i stallet". "Jag med" svarade jag och när hon åkte så städade jag som en tok! Haha vilken makt hon har den där P! Och tur är väl det för det blev ganska fint faktiskt!
Imorrn står det mer jobb på tur och en riktigt lång dag dessutom! Så då blir det nog inte så mycket gårdsgöra. M och S skulle komma upp och laga mat åt mig, hihi det är riktigt lyxigt. Någon annan kommer hem och lagar mat hos mig!
Men mer om det imorrn!! Tack och gonatt!


En halv kilometer sjal....

Ja jag säger då det, ska man sticka sig en sjal då går det åt en halvkilometer tråd!! Vad ska jag göra, en sjal till en giraff?!
Om det går åt så mycket tråd och varje maska är cirka en centimeter tråd då blir det 50000 maskor!! Ojoj, det betyder att jag kan göra fel femtiotusen gånger!! Jag tror jag ska sy mig en tub-top istället, ni vet sånna som var så populära i mitten av nittiotalet. Jo men ni vet en sån utan ärmar! Det låter som något jag skulle klara av... Tur att E har sånt stort tålamod med mig! Hon är en bra slöjdar-guru!

Uppdatering

P kom och hälsade på. Eller ja hon skulle pyssla med sin Trolla.
Då kunde jag inte riktigt låta bli utan stack ut huvudet genom fönstret och frågade om hon ville ha sällskap.
OCH DE VILLE HON TJOHOOO!!! Fort på med stalligare kläder och sen ut på gården!!
Pysslade med Birk och Zeptember en lång stund hur mysigt som helst!
Men sen har det inte hänt nå mer... bara så ni vet liksom.... typ...
Hej!

Måndag igen?!?!

Idag har det vart en riktigt tråkig dag. Det hände inget speciellt på jobbet. Allt var ungefär som det brukar. Inget som man kommer minnas nästa vecka direkt.
Regnet började strila på lunchrasten och allt blev grått!
Sen åkte jag till apoteket och där fanns allt jag skulle ha. Men salvan jag chansade på var receptbelagd så jag måste boka tid hos doktorn. Sen gick jag över gatan och hälsade på min syster som gjort första dagen på nya jobbet. Det var kul och hon studsade lite på köksgolvet, det är nog den största känsloyttringen idag.
Sen åkte jag till svärföräldrarna och åt lite mat. Det var riktigt gott med stuvad potatis och stekt korv. Skönt att slippa laga mat idag.
Forsatte efter en kopp kaffe hem där det var tyst och inga lampor tända. Ingen välkomstkomitté där inte. Katten jamade i och för sig när jag gick förbi.
Slog på tvn och tittade på Christine, fnissade några gånger och sen var det slut. Då kom pappa på ett besök som varade i cirka 5 minuter. Sen åkte han igen.
M böt kanal och började titta på ett otroligt oinspirerande program om andra världskriget. Jag tog korgen och gick ut i hönshuset för att samla ägg. Hittade 15 hela ägg och två trasiga. Jag tipsade hönorna om att inte lägga ägg i så djupa gropar. Dom har nämligen kommit på att man kan lägga ägg bakom sittstaketet istället för i redena. Men eftersom alla lägger äggen på samma ställe så blir det en grop just där. Men dom lovade att lägga äggen på olika ställen imorrn. Vi får se om de håller sina kackel.
Hästarna såg ut som de brukar och efter att ha kikat till dem lite så gick jag in igen.

Nu sitter jag då här vid datorn och skriver lite. När jag har gjort det vet jag inte alls vad jag ska göra. Är sugen på att kika på en film men M verkar inte lika intresserad. 
Jag får helt enkelt tjyva dosan när han minst anar det och slå på en film ändå! Det blir inte lätt men helt klart dagens mest spännande inslag!
Återkommer eventuellt om mer information senare!
Det här har varit en riktig måndag trots att almanackan påstår att det är tisdag! Jag är skeptisk...
 

Stallarbete!

Dagen började som den brukar med ett undantag. P var här imorse när jag slog upp ögonen. Hon hade tagit in Trolla och pysslade lite med henne. Riktigt trevligt. Jag blev helt enkelt tvungen att gå ut och titta till dem lite. Sen släppte hon ut Trolla i hagen igen. Lukas den gnun var ju bara tvungen att jaga henne några varv i hagen. Men dålig kondis som han har så blev det ett lopp på cirka fem sekunder, sen gav han upp och betade lite gräs med Birk istället. Trolla kärringskrek några gånger, hytte med bakbenen mot zeptember och sen tog även hon siesta.

Dagen fortsatte med en liten tur till C och hämtade Zeptembers nya westernsadel. Han kommer bli helt urgullig med den på sen. Det var absolut den minsta westernsadel jag någonsing sett. Bilder på sadelprovningen kommer när jag faktiskt haft sadelprovning på ponnyn.

Sen åkte jag vidare till kära systeryster som jag inte hunnit hälsa på på flera veckor. Haft lite dåligt samvete, hon är jämt hit och hälsar på men jag är aldrig dit. Men nu har jag iaf renat mitt samvete lite grann. Träffade även C som kom dit på en kaffeslurk så hela ensamblen var enad runt bordet.
Barnen skrek på varandra som vanligt och familjekänslan var komplett. Tänk att syskonbarn har så lätt att hålla sams. Allt som krävs är en tv-dosa och kriget bryter ut! Men dom är ju söta trots allt! Eller ja... dom va söta tills dom fyllde 10! =P
En sak som slagit mig är att halva min vänkrets börjar på bokstaven C, blir lätt för er läsare att hålla reda på! hihi

Åkte sedan hem och kastade in en maskin med tvätt så jag slipper gå naken till jobbet! Sånt som kan anses praktiskt på en arbetsplats. Men som om inte detta var nog så har jag öst ut allt gammalt äckligt mögligt hö som låg i stallgången. Ut med det på åkern så kanske nått stackart rådjur äter upp det, eller så får det ligga och bli gräs till nästa år. Det blev riktigt fint i stallgången. På torsdag ska jag åka till soptippen med lite skräp som ränsats bort, hade ju en trave med gamla hinkar som va trasiga. Några gamla trasiga hästtäcken och en och annan fodersäck som va kvar sen länge. Men de sistnämnda kan man ju elda upp i tunnan.

Snart ska det inskaffas lite lagerhyllor så alla kan få en egen hylla att lägga saker i. Då blir det lätt att hålla ordning. Nu är vi ju några som ska samsas om sakerna!

Men nog om det! Dax att kasta in fler kläder i tvättmaskinen, den här gången blir det nog lite stalljackor, hösten närmar sig ju med stormsteg! Usch =(


Välkommen Trolla!

Idag kom det ett nytt tillskott till stallet! Det var kallblodstravaren Trolla med ägaren P. Dom är så ruskigt välkomna. Ska bli riktigt roligt att ha någon att rida med ibland. Så tråkigt att alltid rida själv.
Vi var ute på en tur idag. Jag red Lukas, P red på sin Trolla och C red Birk. Alla hästarna blev motionerade, även Zeptember, men på ett lite annorlunda vis.
Efter ridturen släppte vi nämligen ut alla hästarna i hagen. Eftersom vi precis vart ute på en tur och ingen av hästarna hade brytt sig speciellt om att det var en ny personlighet med så trodde jag i min enfald att det skulle gå smidigt... men ICKE!! Lukas la öronen bakåt och jagade Trolla runt, runt i hagen. Hon sprang som ett litet skinn och båda blev tok-svettiga! Birk tittade på Trolla en gång sen gick han längst ner i hagen och började beta gräs. Zeptember däremot gjorde stora ögon, fick hjärtformade pupiller och galloperade efter Trolla! Superlycklig över att äntligen fått en fru! Hon var inte riktigt lika imopnerad kan jag tillägga, hon sparkade efter honom och skrek åt honom. Jag lovar att gnäggen betydde: LÅT MIG VA DIN SNORUNGE!!
Han liknade mest en finnig 14-åring som lagt beslag på sin första porrtidning! "h-h-he-j-j, v-v-va s-s-snyg-g d-du är-r" 
Efter några minuter hade Lukas slagit sitt rekord i att gallopera länge utan uppehåll, då var han i stort behov av en slurk vatten och sen gav han upp. Vandrade ner till Birk och gjorde honom sällskap. Lukas gick nog ner 20 kilo efter att ha jagat fruntimret i hagen. 
Zeptember limmar nog fortfarande på Trolla men det är nog bara hon vänjer sig!

Snart blir det tacos och hyrfilm!!

Funderar...

Ibland får man sånna där tankar som man egentligen inte skulle ha, sånna som inte är så bra för ekonomin men som man inte kan låta bli att tänka ändå! En sån tanke har jag haft idag och jag kan inte riktigt bli av med den.
Men mer om den kommer senare!

Idag var Syrran och C med P och S på besök! Haha halva alfabetet!! P tog en ridtur på Lukas och S följde med på Birk!
Det gick riktigt bra. Hästarna uppförde sig exemplariskt. Det enda spännande som inträffade var att C hittade en huggorm på vägen och började dansa runt med ett illvrål!! Birk, snäll som han är, ryckte till lite och sen glodde han på henne med stora ögon. Ormen var död och ganska torr, jag anar att den legat där ett tag. Men C tog ingen notis om det, för henne var den lika levande och lika stor som en boaconstrictor. 
 
Zeptember blev sedan ilurad en skvätt fil, allt går i med lite kraft! Fil är verkligen det äckligaste han vet. Det funkar inte ens om man försöker maskera filen med äpple. Men som sagt en liten näva kraftfoder gjorde susen!

 Nu är det dax att gå och sova. Imorrn är det en låååång dag innan man kommer hem från jobbet!


Månskenspromenad!

Har nyss vart på en romantisk promenad i skogen, visserligen kanske jag överdrev lite med månskenet men det fanns iaf en solnedgång att kika på. Fick ju hålla lite i handen också även om det inte var så länge.
Idag tog jag inte med någon sån där liten hårig skrutt som bara stannar hela tiden. Det var ganska skönt men ovanligt att gå helt själv utan djur!
Tidigare idag hade jag besök av mor och syster som tog hand om min skock, tyvärr så var jag på jobbet just då så jag kunde inte umgås med dom. Men de var iaf vänliga nog att köpa en säck med mat åt skocken. Sånt är alltid lika uppskattat. Skönt att slippa åka och köpa den själv. Trots att jag bara har cirka 200 meter till affären från jobbet. Men det är skönt att få åka hem utan att stanna och handla på vägen.

Nu ska jag kasta in lite schabrak i tvättmaskinen. Har snart inga rena att lägga under sadlarna! Alltid lika skönt att ha dem klara när de man använder för tillfället blir för lortigt!

PLUS ATT JAG SKA HÄLLA UPP LINGONDRICKAN PÅ FLASKOR!!!! JAG SKA FÅ ANVÄNDA MIN SAFTSIL IGEN!!!!  som om det vore det bästa i världen.....

Sveriges segaste promenad!

Har precis vart ute och tömkört Z igen. Det var ingen powerwalk precis! Han gick i slowmotion hela tiden, sen när vi skulle jogga för att väcka upp honom då joggade han... i sloooowmoootion.... Jag råkade vrida lite på huvudet en sväng och tittade ner i diket. Dunk så hade jag sprungit rakt in i rumpan på tvååringen. Tur att han inte fick spel och sparkade mig!!
M var med och hjälpte mig fram lite då och då, Z har ju en tendens att tvärnita mitt på vägen och väääägra gå framåt igen. Då vrider han bara på huvudet och glor på mig som om jag vore från yttre rymden, sen suckar han lite och fortsätter stå still.
Tur att jag hade M med iaf som kunde dra han lite i tränset så vi kom hem någon gång. Men när vi hade vänt på vägen och närmade oss stallet då hade han riktigt bråttom faktiskt. Han knatade på som bara den då!
Det är trots allt riktigt roligt att se hans framsteg. Han är ju bara två år så jag ska väl inte begära att han ska fatta vad jag vill på en gång. Men i sinom tid så blir nog även Z en bra rid- och körponny!! Bara jag orkar vänta tills dess! =)

Nu är det åter igen dax för en dusch, jag har ju vart konstant kolsvart under naglarna i flera dagar. Men när man vet att det är hästlort så gör det inte så mycket längre! =D

Hönsbajs!

Nog finns det trevligare sätt att tillbringa sin söndagskväll på än att städa ur hönshuset! Deras skit luktar som människobajs!! Jag stod utanför hönshuset och ulkade vid ett flertal tillfällen, tänkte på något annat och försökte låta bli att kräkas! Det tar nog ett tag innan man vänjer sig... om man någonsin gör det!
Nu ska jag strax kasta mig in i duschen och sen poppa popcorn, ikväll är det åter dax att träffa Irene Huss och en ny galen mördare (ikväll i sjukhusmiljö!!) Spännande!!
Men som sagt, nu ska hönsskiten av! UUUUSCH!!!!

Sele, zeptember och närodlat!

I torsdags var jag och "handlade" på min privata grönsaksmarknad. Var ner till en gammal granne vi hade när vi bodde i det andra huset. Där fick vi först en stor säck med fyra olika sorters potatis. Sen fick vi en liten påse med rödbetor. Detta avslutades sedan cirka 12 liter lingon. Jag får sådan feel-goodkänsla när jag vet att maten är ekologisk och verkligen närproducerat. Potatisen och rödbetorna är odlade fyra kilometer här ifrån och lingonen är plockade i skogen på samma ställe. Bättre kan det verkligen inte bli!!
Sedan fick jag två påsar svarta vinbär av mamma som jag kokade saft på här för några dagarn sedan. Men det börjar redan sina på den. Det blev bara två flaskor! Jag har för liten kastrull för att koka mer. MÅSTE verkligen köpa en större!!! Det blir nästa inköp!
Men idag har jag gjort ännu ett stort inköp. Jag var på hästloppis igår och där hittade jag en sele till shetlandsponny och den hade jag svårt att släppa. Gick och funderade på den hela dagen igår och förmiddagen  i dag också... innan jag bestämde mig!! DEN SKA JAG HA!!! Så jag åkte helt enkelt och köpte den. Med mig som moraliskt stöd hade jag C. Hon ansåg sig ha dåligt inflytande på mig men jag försäkrade henne att det verkligen var mitt eget beslut, jag ville verkligen ha den!
När vi kom hem kastade vi på selen och tog ut Zeptember på en tömkörningstur! Det gick jättebra så länge C gick bredvid Zeptember. Så fort hon stannade så stannade han. Sprang hon så sprang han! Han har inte riktigt fattat det där med att han ska få gå själv framför mig, någon måste leda honom. Men det kommer väl med lite träning kan jag tro!
Ska ut med M i morgon tror jag, då får han gå före och leda vägen för den förvirrade lilla shetlandsponnyn!

Men som om inte det vora nog så har jag även tagit en ridtur på Lukas och C red på Birk. Det var riktigt skönt att komma ut på en skrittur i skogen. Detta avrundades med en fika i köket med C och systern som kom på besök! Försök att få upp henne i en sadel, där har vi mission impossible de vill jag lova, har försökt i flera år! Trots att jag har så snälla hästar! Men det var iaf riktigt trevligt att få prata med henne lite!
Nu får det vara nog för idag, ska snart på utflykt innan helgen är helt slut.
Imorrn väntar det ju jobb igen!


Zeptember med sin nya sele!

RSS 2.0