Robin Hoods testiklar

Herregud va länge sen det var jag bloggade senast! Närmare bestämt en vecka och en dag sedan! Den senaste veckan har det itne hänt så mycket heller så det kan ju bero på det! I söndags spenderade jag hela dagen i soffan med en filt uppdragen till näsan! Först kollade jag på lite sånna där torra komediserier och hann även med ett halvt avsnitt Simpsons, tyvärr så hann jag inte se det. Simpsons är ju trots allt en gammal favorit!
Efter det så åkte jag och far till lanthandeln och hämtade spånbalar till hästarna. Det var det enda nyttiga jag gjorde på hela dagen! Egentligen katastrof på en så fin söndag. Efter spånkörningen så gick jag in och återplacerade mig i soffan med filten och kollade på Robin Hood med Russel Crowe! Jag säger bara det, VILKEN MAN!!!! ojojoj. Det var riktigt svårt att slita blicken från tvn ibland! Men filmen var bara hyrd och var tvungen att lämnas tillbaka. Jag måste nog kanske köpa den så jag kan få lite mer ögongodis hihi!

Sen har det inte hänt så mycket mer förrns idag. Gården och allt annat stannar av lite när hösten närmar sig! Jag går liksom lite i ide och blir lite rutinjunky på vinterhalvåret. Men sen till våren så lever jag upp igen.
Men idag då, dagen då det faktiskt hände lite saker på gården. Lilla Zeptember har nu fått sina fadersdrömmar krossade idag. Veterinären var ut och klippte av hans juveler. Kastreringen gick relativt fort och han var så otroligt söt när han stog mitt i stallgången svajandes och drägglandes på golvet.
Några minuter in i operationen så började han dessutom snarka som en hel karl fast han stod upp och hade ögonen relativt öppna! Veterinären påstod att han var full som ett ägg och det kan jag nog nästan hålla med om för inte var han medveten om vad som hände med honom i alla fall!
Precis när veterinären snittade av ledarna så kom det ett gruglande ljud som lät riktigt äckligt och jag var väldigt glad att jag slapp vara både veterinär och häst just idag! Blä! Det var ingen trevlig upplevelse med ganska mycket blof och testiklar på golvet! Tänk att man äter fårens juveler i skottland, jag kan säga att Zeptembers inte såg så väldans aptitliga ut. Men dom är allt lite tokiga i Skottland!

Nu ska jag gå och sova eftersom jag lovade mig själv att jag skulle få sova jätte tidigt ikväll! Men om jag inte skyndar mig så blir det snart samma sovtid som alla andra kvällar!
Längtar dessutom lite extra efter min braiga bok som ligger och väntar på mig bredvid sängen!


Välkommen hem Cornelia!

Jag hade egentligen inte tänkt skriva något ikväll eftersom jag inte riktigt orkar det. Men det hände något så oväntat ikväll så jag bara måste skriva lite om det här.
I kväll kom våran katt Cornelia hem, hon försvann från gården i mitten på juli nu i somras. Vi har inte sett röken av henne sen dess. Men nu ikväll satt hon i ett träd utanför på gården.
Hon är inte lika mycket katt som när hon försvann, hon påminner mer om ett benrangel med skinn och päls draget över! Men man ser i alla fall att det är våran lilla "Flisa". Nu är hela skaran samlad igen och alla våra pälsbollar är hemma! Hon är riktigt hungrig och letar efter mat trots att hon fått två stora skålar med blötmat och knaper! Jag väntar mig en hög med kattskit i hallen imorrn bitti i alla fall!

Så här såg hon ut innan hon försvann! Nu ser hon nästan lika dan ut fast lite mindre!


snickare?

Idag har jag inte alls gjort vad jag lovat mig själv!! Jag skulle ut och rida när jag kom hem från jobbet men på något mystiskt sätt började jag istället snickra ihop en dubbel lagerhylla till stallet. Det var inte alls vad jag tänkt när jag först gick ut dit. Men det var riktigt roligt, jag fick både använda skruvdragare och en planka! Jag är nästan talangfull, det stora problemet var att hyllan blev sne! Hur det var möjligt kan jag inte riktigt förstå jag som var så noga med att hålla hyllan rakt! Eller så är golvet snett... det håller vi på! Då är det ju inte mitt fel i alla fall!
Jag hade ju lite expert-hjälp av min syster också förstås men det räknas ju inte! Hon var bara arbetsledare och pekade hur det skulle vara. Sen var det jag som gjorde grovgörat, precis som vanligt! (Detta får jag äta upp nästa gång jag träffar henne!)
Sen åkte jag hem till svärföräldrarna och glufsade pannbiff med stekt lök och svampsås. Gott! Jag som inte gillar pannbiff, så det var ett bra betyg till svärmors mat!
M har mekat lite med min bil också och det ryktas om att den börjar visa livstecken. Från att ha varit helt död till att faktiskt bara behöva svetsas lite! Snart kanske jag också är en fimänniska med egen bil och allt! Jag tänker i alla fall inte följa i M´s fotspår och cykla till och från jobbet!! Jag skulle tvärdö i lungemfysem om jag skulle cykla upp för backen till skogen! Jösses, blir andfådd bara jag tänker på det!
Nej usch nu är jag jätte trött! Måste nog faktiskt sova lite.... vad jag längtar till min säng!
Tack och godnatt!

Ridtur i skogen

En sån dag, en sån där riktigt bra dag som man bara vill ha mer av, en sån som inte ska ta slut!
Först har jag haft riktigt trevligt på jobbet med goda vänner och arbetskamrater.
Sen åkte jag hem och kastade mig ut i stallet!
Jag skyndade mig att packa hö så jag inte skulle behöva gå upp på loftet när det var mörkt, för det tycker jag inte om fast att det finns lyse där!
Sen tog jag in min mörka prins och borstade honom, och han hade INTE rullat i den största lerpölen. Hör och häpna, han var relativt ren. Birk är ju annars känd för att behöva stödhjul när han inte har täcke på sig i hagen!
Sen tog vi en härlig tur runt Kåsens med lite gallop! Han var hur smidig och mjuk som helst!
Men nu får vi besök av ingen mindre än mina föräldrar som nog vill ha en skvätt kaffe utan fikabröd!
Återkommer senare!

Stadsmänniska för en dag

Idag har jag varit en storstadsmänniska! Jag har klapprat omkring på ett stort köpcenter och handlat kläder till mig själv för flera tusen! Det är något som jag inte gjort på många år. Jag har snart inga kläder att ta på mig och de kläder jag har börjar hålen växa sig stora på. Hål är som svampar, de bara poppar upp och växer sig större och större! Mitt klädförfall började redan för några år sedan när jag blev en så kallad fattig student. När man är en fattig student så har man inte pengar så det räcker till både hästar och sig själv. Då måste den fattiga studenten prioritera och den här studenten prioriterade alltid sina hästar först. När de hade fått mat och spån så fanns det inte så många kronor kvar till kläder. Idag är den första dagen på flera år som jag gick omkring i ett köpcenter och bara tänkte på mig själv! Helt underbart och gissa vad; om inget oväntat dyrt händer så tänker jag nog göra om det nästa månad med! Moahahahaha!!!
Två par magiska byxor blev det, en top och ett par skor! Så nu är jag i alla fall lite rustad inför den kommande hösten! =D

Skönheterna


Idag kom det skönheter till skocken!!
Det är en kollegas skönheter som behövde ett nytt hem och hos oss fanns det plats. Så nu har skocken gått från åtta till fjorton! Det kan behövas eftersom vi haft lite otur med några individers överlevnad. Tre har ju trillat av pinnen, bokstavligt talat.
Skönheterna är av rasen Sussex och är nästan större än vår lilla goa tupp!
Det blev ett himla kackel i hösnhuset när skönheterna hoppade ur sina kartonger. Alla kacklade och tuppen såg genast potentialen i sina nya fruar så han tog och dansade fuldansen för dem några gånger! De var som vanligt ganska ointresserade av honom. Han skulle behöva vakta sin rumpa lite så stjärtfjädrarna kan växa ut någon gång.
Men jag tror att det inte kommer bli några problem med skönheterna!





Imorse var jag ute med Birk på en tur vi hade sällskap av Trolla och P och Lukas och M. Vi red en gammal väg som jag brukade rida för flera år sedan. Jag kallar den för fårrundan. Den vägen red jag mycket innan hästarna flyttade. Jag fick flera nostalgiska minnen när jag red där. Flera gånger hamnade jag i min egen lilla värld och de andra ryttarna fick kalla på min uppmärksamhet!
Efter att ha farit runt i halva socknen efter hästmat och skönheter så landade jag i soffan och klickade mellan kanalerna på tvn. Då var det några ryttare kvar i dressyr-VM från USA. Ojojoj vilka fina hästar! Varje gång jag kollar på hästar på tv så blir jag stallsugen själv. Så då knatade jag ut och smörjde alla lädergrimmor, träns och sadel! Nu kommer storasystern bli nöjd hon har nämligen tjatat på mig ganska länge att det är dax att ta hand om sadeln! Men jag ska försöka bli lite bättre på det från och med nu. Den ska smörjas en gång i veckan är det tänkt. Tränset ska ju putsas på lite varje dag!
Nej nu ska jag åter igen landa i soffan, imorrn blir det en lång dag med utflykt till Borlänge!
Ta och titta på bilden och njut av mina skönheter en stund till vettja!

RSS 2.0