Klantigt!

haha jag va ju nyss ut och fyllde på vatten åt hästarna och när jag stog där så såg jag att gräset verkligen växt till sig i sommarhagen så jag öppnade upp grinden mellan hagarna. Då kan de gå som de vill mellan hagarna! Men virrig som jag är så tänkte jag aldrig på att kolla grinden ut ur sommarhagen, och som ni säkert kan gissa var den naturligtvis ÖPPEN!!
 Lukas, dagdrömmare som han är, vandrar sakta med säkert ut ur hagen och vidare ut på ängen bredvid. Han hade inge bråttom eller så han baraliksom strosade iväg. Jag sprang in och hämtade mat i en hink att skramla med och när jag kommer ut igen stod han på ängen. Då kommer han småtravandes fram till mig och börjar äta. Jag tror aldrig han fattade att han var utanför hagen, för då brukar det ju bli en himla fart på honom. Sen följde han snällt med tillbaka till hagen igen!

Så kan det gå när inte haspen är på!

Rent hus!!

 Idag händer det mycket på bara 24 timmar. Först var jag tvungen att städa hela huset för det såg verkligen ut som att det brunnit här inne. Det var saker överallt och massor med lort både högt och lågt, jag hade nästan platsat i rent hus på tv4! Usch!! Men nu är det bara dammsugning och torkning kvar. Det är undanplockat, dammtorkat och nya dukar på borden! Skönt. Då tog jag mig en liten rast vid bloggen!

Om cirka en och en halvtimme kommer mamma upp och dukar upp borden för årets kräftskiva med familjen! En av systrarna nämligen C kommer med sin respektive och deras barn! Detta är något jag verkligen ser fram emot och har så gjort i cirka två veckor.
Synd bara att det skulle krocka med PUB-kvällen som också går av stapeln just ikväll! Men allt går ju att lösa, så kräftskivan flytades till fyra och så går vi i gemensam trupp till bygdegårn efter att vi sugit klart på skaldjuren. Där kommer vi få avnjuta lite livemusik och dricka lite gott. Beroende på vad gemene man har med sig att dricka!
Men bara för att allt annat ska göras just idag så får jag inte glömma bort mina djur helt och hållet så nu måste jag avsluta min städrast ute på gården med att fylla på vattentunnor och klappa lite på grabbarna som vill ha fallfrukten från äppelträden!!

Ses senare! 

Zebtember och vråken!

Så där då var ännu en vecka snart till ända! Tyvärr så har jag inte riktigt haft tid att uppdatera bloggen så mycket som jag skulle önska! :(
Just nu sitter jag och lyssnar till ljuva toner av The White Stripes med låten Jolene (live). Riktigt skön låt och jag känner verkligen hur allt bara rinner av mig. Det har som vanligt vart en väldigt stressig vecka med många göramål som ska skötas! När jag kommer hem efter jobbet så är jag bokstavligt helt slut. Jag somnar på soffan nästan varje dag och vaknar lagom till det är dax att faktiskt gå och lägga sig i sängen. Men det blir bättre bara jag kommer in i de nya rutinerna och får lite vardag igen.

Idag var C och S up och hälsade på! Det var mycket trevligt. C bjöd på kärleksmums, en av mina favoriter genom tiderna. Har alltid älskat just den kaksorten.
Sen tog S en ridtur på Zeptember. Den andra i hans snart tvååriga liv. Han var riktigt duktig. Tyvärr så var inte Lucas (nordsvensken) riktigt lika duktig.
När vi skulle hämta Zeptember och Birk i hagen så kom Lucas på att han också skulle med in. Han tar sats och hoppar över tråden till hagen... eller ja... han försöker i alla fall hoppa över tråden men han hoppar inte tillräckligt högt. Han river ner de två översta trådarna och blir sen mer eller mindre mustang och springer omkring på grusvägen och gnäggar! Fåntratt!!! Sen springer han hur snällt som helst in i stallet och ställer sig i sin box! Jag slapp ju jaga honom i alla fall!

Så kan det gå när man inte är så smidig som man kan tro. L är ju som ett större kylskåp vad gäller smidighet!

Jag fick just veta att vråken vart här idag, han cirkulerade runt gården och hade  span på våra hönor men sen kom jag hem med bilen och då försvann den. Tur att man har uppmärksamma grannar så vi kan hålla ett extra öga mot skyn!


Zeptember på sin första ridtur i livet. S som stolt ryttare!

lilla kyckling!

Ja nu har det gått några timmar och det har kläckts en liten kyckling till!
Vi flyttade redesraden till ett annat rum. Vi bar in det med hönor, kyckling och ägg kvar i redet vilket funkade riktigt bra. Men en höna blev helt till sig efter det, hon sprang bara tillbaka till det andra stället där redena stått tidigare. Hon kacklade och skrek efter sin kyckling, men sen hittade hon på den och blev lugn igen!
Men M gillade hon inte efter det, när han kom nära skrek hon som om hon satt fast och vägrade släppa honom nära! Men mig gjorde det inte så mycket om jag var i närheten! Han fick all skuld för att vi flyttade på dem.
Efter några timmar var jag ut i hönshuset igen och kollade på äggen som låg kvar i redet och ett ägg var det hål i. Jag lyfte upp det och öppnade en liten flik i ägget. Då stack kycklingen ut sin pyttelilla näbb och pep!
Jag la ner ägget till mammahönan som genast tog hand om ägget igen!
Det var en tuff känsla att stå där med ett ägg som kläktes i handen!
Men nu sover hönsen så jag får titta till dem imorgon igen!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LILLA KYCKLING!

Jag va nyss ut i hönshuset för att släppa ut skocken och kolla till de två som ligger på ägg. Kan man tänka sig att nu har en liten kyckling hoppat ur sitt ägg! Ett trevligt litet tillskott till gården!
Hönorna har fram till nu ruvat i samma rum som resten av skocken men nu är det väl dax att de får flytta in i kycklingrummet så de får vara ifred! 

Återkommer senare!


Skrotbilar, hästar och färg i håret!

Idag har det inte vart nån sån där superdag precis!
Jag inledde dagen med att ha en skrothög till bil som vägrade fungera! Den startade först men sen kom den på att den helt enkelt inte ha lust längre. Detta ledde till att jag lyckades komma en halvtimme för sent till jobbet. Men som tur är har jag en ängel till syster som snällt kom och hämtade mig och körde mig till jobbet helt utan att knorra! Love her!!
Eftersom jag var så sen till jobbet hann jag inte förbereda allt jag skulle men det blev relativt bra ändå på terminens första musiklektion! Det var riktigt roligt att vara tillbaka i klassrummet!
Sen kom min kära far och hämtade mig på jobbet eftersom jag fortfarande inte hade någon bil. Men det gjorde ju inte så mycket eftersom föräldrarna bjöd på pizza. Det gjorde gott i den hungriga dotterns mage!!
Efter att ha suttit några timmar i sitt barndoms kök så var det då dax för dagens höjdpunkt. Att gå till frisören och slinga håret med mörka slingor! Jag vart helnöjd!! Det var riktigt skönt att få göra något nytt med mitt annars rödskimrande tråkhår!!
Efter att ha vart och piffat till sig lite och fått känna sig som en prinsessa var det då dax att åter landa i verkligheten! Imorgonbitti 20 över 8 kommer hovslagarn och ska verka och sko alla hästarna. Så då var det lika bra att de fick komma in i natt och sova lite först. Det finns ju inget som säger att jag kan fånga Birk imorrnbitti annars när man är stressad och trött innan jobbet. Han har ju en förmåga att visa hur fort han kan springa när man som mest måste ha in honom i stallet. Han bara vänder och springer till andra änden av hagen!

Men ikväll var det ingen konst att få in nån av dem, jag visslade två gånger sen stog det tre "mustanger" vid leet! Det kändes riktigt skönt att få in dem i stallet faktiskt, stall känns aningens öde om det inte finns djur i dem på nätterna. Hela byggnaden liksom lyser upp när dom är där!
Nu ska jag, efter en händelserik dag, gå och sova så jag orkar upp imorrn! Sen håller vi tummarna att bilen tänker starta imorgon så jag slipper komma försent två dagar på raken!

Ägg, Tolouse och veterinärer!

Idag har det varit en ganska händelserik söndag!
Jag inledde dagen med att slumra till och från på soffan med tvn på, inte så exotiskt kanske men det är ju alltid så mysiga serier på helgerna. Först Everwood och sen lite Gilmore Girls! Det är ju bara nu på sommaren jag kan unna mig den lyxen. Om ett par månader ska ju hästarna ha sin morgon tillsyn med fodringar och utsläpp. Det är allt bäst att jag ser till att njuta så länge de går ute på nätterna!

Efter att ha latat mig på soffan åkte jag ner till kosinen och hjälpte henne starta websidan för framtida företaget. Nu är det inte mycket kvar innan hon kan börja på allvar! Länk dit kommer senare, när att är igång ordentligt!
Jag hjälpte henne även att äta lite av de underbara chokladrutorna hon bakat. Till historien hör att jag inte kan baka chokladrutor själv, de blir att smaka urkel när jag bakar dem! Alla andra kan utom jag!

En av mina kära systrar kom också dit på ett snabbt besök. Då bestämde vi träff till senare på dagen. Hon skulle komma hem till mig och köpa ägg. Jag visste att det fanns 13 ägg i hönshuset som hon kunde få köpa. Det blir ju prima tänkte jag. Alla pengar vi tjänar på hönsen går tillbaka till hönorna i form av foder eller strö och sånt och det börjar bli dax att köpa värpfoder nu. Så hon fick gärna komma hem och köpa lite ägg. Jag åker hem lite tidigare innan hon skulle komma och går ut i hönshuset för att hämta äggen, DÅ ÄR DOM BORTA!!! Jaha tänkte jag och går in för att kika i kylen men där var dom inte heller! Då har M hämtat äggen och gett dem till sina föräldrar! Attans, men jag fick ihop en kartong till henne iaf!

Sen kom lilla Tolouse hem och såg ut som att han gått 5 ronder mot Ali! Svullen i halva ansiktet och en stor svullnadspåse under hakan. Getingstick eller ormbett?! Blev lite nojjig och ringde jourveterinären som ansåg att jag skulle avvakta en timme och se hur katten blev. Med lite is på svullnaden vart han att se relativt normal ut. Sen åt han en stor portion med potatismos (!!) och mjölk, det tyckte han va gott! Han verkar lite trött men inte alltför medtagen, jag får helt enkelt hålla kolla på den lilla hårtussen!
Nu ska jag även kolla på The incredible Hulk, den där Norton blir man ju inte trött av att titta på direkt!

Tack och hej!

Hjälp!

Idag när jag kom hem från jobbet så möttes jag som vanligt av en skock med hönor och tuppen. Jaha tänkte jag och funderade inte närmare på det. Jag går och hämtar posten i lådan ute på vägen och börjar sakta gå till baka samtidigt som jag bläddrar i kuverten. Då hör jag ett konstigt skrapande bakom mig i gruset. Jag vänder mig om och där springer hela flocken med höns efter mig på vägen! 
"Men vad gör ni här?!" frågar jag hönsen högt (så nu tror väl grannarna att jag blivit galen!). Då börjar jag skynda på lite så det inte ska hinna komma en bil innan vi kommer in på gården igen. Skocken springer efter som vanligt. Men dom slutar inte springa efter när vi är inne på gården! Det förvandlas till värsta The Birds av Hitchcock! Tuppen springer först i ledet och kacklar, när jag stannar så stannar dom också. Då sträcker jag fram posten och visar att det inte är ätbart men det ger han blanka sjutton i. Han pickar på breven och ser mest sur ut. Med ett skutt är jag uppe på trappen och kliver in genom dörren!
Skönt där finns det inga fjäderfän. Där finns bara katten Tolouse.... som sitter och ulkar hårbollar på köksgolvet! Jag skyndar mig att lyfta upp honom och kasta ut honom på trappan.
Och vilka sitter där på trappen och väntar om inte..... HÖNSEN!!!!!

1 + 1 + herr Jansson!

Har precis vart och hälsat på lite roliga människor! Nämligen B och P.
De hade vart och hämtat nytillskott till sin gård. De nya familjemedlemmarna var två påfåglar (en man och en fru) och sen var det två av de skummaste höns jag sett (även där en tupp och en fru). Dom var pyttesmå och alldeless prickiga! De fastnade på kort som kommer sen, när jag orkar lägga över dem på datorn.
Påfåglarna var också fina förståss, hannen eller tuppen som det heter, hade stjärtfjädrar som var nästan två meter långa! Han blir nog ståtlig när han spärrar upp fjädrarna som påfåglar gör. Nu finns det tre påfåglar på deras gård, de hade ju en sen tidigare. Den gamla påfågeln heter Jansson, jag undrar verkligen va de två nya kommer få för fina namn!

Herr Jansson var ju borta ett tag förrut men hittades senare på igen. Han vandrade helt enkelt ner längs vägen och försvann. Iaktagelser gjordes ett par mil därifrån när folk hade sett en påfågel i bergslagsskogarna (ett ganska ovanligt inslag i den svenska fågelstammen). P och B åkte genast dit och visst fann de herr Jansson där bland träden. Så nu är han hemma, väl instängd i hönsgården innan han ska släppas ut till sin nya familj i påfågelhuset!
Så kan det gå när herr Jansson ger sig ut på äventyr på egen hand!

Oledolyckan!

Var just ute i hönshuset och skulle hämta morgonens skörd av ägg. Stoppade dom i tröjfliken som jag brukar men just idag lyckades jag tappa ett ägg i cementgolvet. Men eftersom jag satt på huk sprack bara ägget lite i skalet. 
Jag skyndade mig in och gjorde två sockerkakor på äggen, inget ont som inte har något riktigt gott med sig! 

Min kära syster var nyss här med sitt barnbarn Donna. Donna är en blandras mellan Chiuaua och jackrussel. 
Hon hade fullt upp med att jaga tuppen och skälla på katten Tolouse! Det är tur att Tulle inte bryr sig nämnvärt om hundar. Han låg mest på rygg på trappen och solade sig.

Snart kommer C och hennes dotter S på besök, de ska få lite av kakorna och lite kaffe/saft. Men det är nog bäst jag städar undan lite, det har blivit himla rörigt inne på senare tid!
S skulle bjuda hästarna på äpple, vilket dom inte är bortskämda med, men det är inte för inte hon kallas för morotsbarnet. Hästarna vet att hon alltid har något gott med sig! =D



 

Automatiska fodergrindar

Så där då var den här dagen till ända!
Jobbade lite extra idag trots att jag var ledig, men det var en väldigt intressant föreläsning om Värdegrunder idag på jobbet. Jag ångrar inte att jag gick på den!!

De senaste dagarna har jag gått runt och funderat på hur jag ska göra med hästarna till vintern, eller ja inte just med själva hästarna utan med deras lunchfodring. Eftersom jag från och med den här veckan går upp i tid på jobbet så finns det ingen som kan ge hästarna lunchhö mitt på dagen! Det är på tok för långt för att åka fram och tillbaka plus att jag inte har någon rast att åka på! Men då kom min kära syster med en superidé! 
Hon föreslog att jag köpte en automatisk fodergrind! Då bygger man en liten hage innuti den stora hagen och sen sätter man som en liten äggklocka på grindstolpen. Sen när man ställt klockan och tiden är inne då öppnas grinden och hästarna kan gå in och äta sin lunch!
Himla bra idé anser jag. Kollade runt lite på internet och det fanns från 1500 Sek till 1800 Sek och det är ju inte så farligt dyrt. Då slipper man passa lunchen hela tiden och inte behöver man engagera hela släkten heller. Då klarar hästarna sig själva! Så det kommer bli nästa inköp när lönen kommer! 

Men just nu känns det som att det är lååångt kvar till nästa lön, det är så mycket jag vill köpa!
Dax att sova så är det iaf en dag närmare löning! :)
Tack och god natt!

Ond bråd död...

Eller ja den kanske inte var så ond eller bråd men iaf.
Var nyss ut och kollade till hönorna och skulle stänga in dem för natten när det fattades en höna.
Hon låg helt stilla och stel i rummet innanför! Jag anar inget brott genom att titta på den lilla fjäderbollen men död var hon defenitivt!
 Men så är det med hönor, vips så ramlar dom om kull och så reser de sig inte mer! Nu får vi hoppas att det blir kycklingar i äggen som den svarta hönan ligger och ruvar på!  Fingers crossed att det dessutom blir hönkycklingar och inte bara tuppar som i vanliga fall!

Regn!

Idag öser regnet ner och det har det gjort sen jag kom hem från jobbet.
Det är svårt att få någonting gjort då. Det är inget roligt att träna hästarna heller när det bara öser ner. Igår var jag ute med båda hästarna samtidigt. Jag red på Birk och hade Zeptember med i grimskaft.
Det hade gått riktigt bra om det inte vore för att Z hela tiden bet B i sidan! Tillslut tröttnade B och sprang i sidled resten av vägen hem!
Men som tur var hade jag sällskap av PK och Lukas! Utan dom hade det jag nog inte vågat prova ha med Z på släp!

Nej nu ska jag kolla på ett avsnitt av How I met your mother och sen ska jag nog gå ut och spola ur stallet med högtryckstvätten (som jag skjutit på hur länge som helst!!!) 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0