1 + 1 + herr Jansson!

Har precis vart och hälsat på lite roliga människor! Nämligen B och P.
De hade vart och hämtat nytillskott till sin gård. De nya familjemedlemmarna var två påfåglar (en man och en fru) och sen var det två av de skummaste höns jag sett (även där en tupp och en fru). Dom var pyttesmå och alldeless prickiga! De fastnade på kort som kommer sen, när jag orkar lägga över dem på datorn.
Påfåglarna var också fina förståss, hannen eller tuppen som det heter, hade stjärtfjädrar som var nästan två meter långa! Han blir nog ståtlig när han spärrar upp fjädrarna som påfåglar gör. Nu finns det tre påfåglar på deras gård, de hade ju en sen tidigare. Den gamla påfågeln heter Jansson, jag undrar verkligen va de två nya kommer få för fina namn!

Herr Jansson var ju borta ett tag förrut men hittades senare på igen. Han vandrade helt enkelt ner längs vägen och försvann. Iaktagelser gjordes ett par mil därifrån när folk hade sett en påfågel i bergslagsskogarna (ett ganska ovanligt inslag i den svenska fågelstammen). P och B åkte genast dit och visst fann de herr Jansson där bland träden. Så nu är han hemma, väl instängd i hönsgården innan han ska släppas ut till sin nya familj i påfågelhuset!
Så kan det gå när herr Jansson ger sig ut på äventyr på egen hand!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0