"JAG ÄR FRI!!"



Det ropade inte den lilla kycklingen i dag när han fick komma ut ur kycklingrummet för första gången i sitt liv!
Allt började med att vi fick mota ut honom tillsammans med hans två mammor men han fick bara panik och sprang in och gömde sig i sitt rede igen. Men efter en stund jagande så lyckades vi då jaga ut honom igen och fort stänga dörren bakom honom. 
Han pep och pep som om han satt i kläm hela tiden men mammorna följde tålmodigt med honom runt utanför dörren. Sedan tog de med sin kyckling på en promenad till sin favoritplats gödselstacken där de genast började sprätta omkring med spån och gödsel. Jag tror inte att höns egentligen har någon speciell anledning till att de sprätter. De bara sprattlar lite med benen först och höder och sen åt vänster. Sen vrider de lite på sig och börjar om. De tittar inte ens på sprättgropen. 
Tuppen han var allt lite intresserad av kycklingen. Först smög han lite bakom kycklingen och kikade lite på honom men sen tappade han intresset helt och började istället dansa för en av hönsmammorna. Det såg ut som en blandning mellan tarantelle och bugg. Hönan var inte så vidare värst imponerad och upplyste honom om danskursen som anordnas varje torsdag nere i folkets hus. Tuppen blev besviken och gick vidare till sin gamla flamma!
Men nu är han i alla fall fri som en fågel / kyckling!



Kommentarer
Postat av: Matte

Nu är han friiii min lilla älskling ;) Stor kille nu hihi

2010-09-30 @ 20:34:53
URL: http://kopparbergskan.blogg.se/
Postat av: Jorå

Japp han börjar bli en svan!

2010-09-30 @ 20:37:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0